Pilates amb màquines o terra?

Sovint, a l’hora de començar a practicar pilates ens preguntem si és millor fer-ne amb màquines o terra. De fet, hem de partir de la base que el mètode és el mateix i va ser dissenyat per practicar-ho en un conjunt, ja que el terra i els aparells es complementen, perquè es treballa tot el cos, reforçant els músculs dèbils i augmentant la força i la flexibilitat.

És ideal treballar amb màquines i també a terra perquè, d’aquesta manera, si hi ha un exercici de terra que ens costa més, podem entrenar-lo amb el reformer o el cadillach i viceversa.

Tampoc és cert que primer has de fer terra i després màquines, sinó que la base és el terra i el reformer i, a partir d’aquí, anem evolucionant i incorporant la resta d’aparells.

És cert que, per amb persones grans o gent amb lesions especifiques, és millor començar treballant amb el reformer perquè ofereix unes característiques que ens ajuden, com que, al ser un sistema de politges tancat, la càrrega que ens arriba queda dividida per la meitat i això ens facilita els exercicis.

Malauradament, el reformer és un aparell de cost elevat i per aquest motiu molts centres i gimnasos només ofereixen el Mat Pilates, el Pilates de Terra, que es pot practicar amb una simple colxoneta.

A Espai Pilates comptem amb reformers, ideal per a fer classes personalitzades, en parelles i en trios.

Quines són les màquines per fer pilates?

El Reformer – l’aparell més versàtil, al tenir un sistema de resistència es pot adaptar a tots els nivells.

El Cadillac – Aparell que serveix sobretot per treballar les necessitats individuals de cada client.

El barril i la cadira – són aparells més petits que complementen els exercicis de pilates

A més d’aquests aparells també hi ha accessoris com el circle magic, les pilotes, les peses, etc.