Espai Actiu

CLASSES PILATES

   *Classes individuals; en les que podràs gaudir de tenir el teu professor particular i realitzar el treball de matwork (terra) i el d’estudi amb tots el aparells (reformer, cadillach, cadira i
barrils).

   *Classes amb parella; on podràs compartir la classe amb qui vulguis i també podràs gaudir de realitzar el matwork i el treball amb tots els aparells.

   *Classes amb grups reduïts (de 3 a 5 persones): realitzarem el treball de matwork, petits aparells i cadira.

ENTRENAMENT PERSONAL

En els que el teu entrenador dissenyarà el teu programa personalitzat per assolir l’objectiu que et proposis. En les sessions podràs realizar diferents tipus de treball per millorar les capacitats físiques que més necessitis: la resistència, la força, l’elasticitat, la coordinació, l’agilitat i l’equilibri. Utilitzaràs diferent material com fitballs, bossu, gomes, peses o aparells com l’elíptica i la plataforma vibratòria .

 

 

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

PRINCIPIS DEL MÈTODE PILATES

Pilates és una modalitat ment-cos-esperit que comparteix qualitats amb altres sistemes com el ioga, el gyrotonics, el tai-chi, no obstant conté principis únics que el defineixen com el Mètode Pilates.

Concentració                                     “Hay que concentrarse en los movimientos correctos cada vez que se realiza el ejercicio; si se hacen de forma inadecuada, se pierden todos los beneficios vitales de su valor.”

Control                                                 “Dominio de la mente sobre el control completo de su cuerpo”.

Precisió                                               “La contrología no és un cúmulo de ejercicios al azar diseñados para potenciar los músculos”.

Centralització                                      Una trinidad única de cuerpo, mente y espíritu equilibrados…” 

Respiració                                            “Desinflar los pulmones como es debido es un arte en sí mismo, y este último paso para la correcta respiración tarda en asimilarse”.

Fluidesa                                               “Se concebió para agilizar y estirar los músculos y los ligamentos de modo que el cuerpo pueda moverse con la sutilidad de un gato…”

 

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

HISTÒRIA

Joseph Hubertus Pilates neix a Alemania al 1880. La seva infància va ser difícil; tenia asma, raquitisme i febres reumàtiques. La facilitat que tenia per caure malalt va fer que dediqués tota la seva vida a cuidar el seu físic. Pilates durant la seva joventut va estudiar ioga, zen i va practicar diferents esports. Al 1912 es trasllada a Gran Bretanya on va treballar com actor, boxejador i artista de circ. Durant la primera guerra mundial, va ser introduït conjuntament amb altres alemanys al camp de presoners de Lancaster. Fou aquí on començà a idear el sistema que avui en dia coneixem com a “matwork”. Posteriorment fou traslladat a la illa de Man on cuidava els ferits de guerra. Aquí va començar a desenvolupar diferents aparells agafant molles dels llits i estirant-los per crear una resistència adequada al moviment. L’equipament que actualment s’utilitza en el mètode Pilates no difereix de l’original. La seva credibilitat va augmentar quan cap dels interns que treballaven amb ell van caure en les diferents epidèmies que van matar a milers de persones al 1918.

 

BENEFICIS DEL MÈTODE

  • Millora circulació i capacitat pulmonar
  • Millora flexibilitat i força, sobretot l’abdominal.
  • Mobilitza la columna i elimina la rigidesa
  • Disminueix el mal d’esquena
  • Augmenta capacitat de moviment a les articulacions
  • Restaura l’alineació postural
  • Preveu lesions
  • Complementa l’entrenament esportiu: especialment indicat en el tenis, golf, dansa, hípica,..

    *    *    *    *    *    *    *    *    *    *   *  

*    *    *    *    *    *    *    *    *    *   *